Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp mogelijk in Britse handen

2017-05-27
180101
  • 1:19

De eigenaren van RFS Holland Holding, moeder van Wehkamp, Fonq, Create2Fit en Lacent, hebben mogelijk een koper gevonden voor de holding. Het Britse Apax zou interesse hebben in de boedel.

Het Financieele Dagblad meldt dit vanochtend op basis van gesprekken met anonieme bronnen.

Aandelen
RFS Holland Holding zou voor een bedrag van 450 miljoen euro over worden genomen. Een fiks bedrag voor de drie grootste aandeelhouders van het bedrijf: ex-KPN-topman Ad Scheepbouwer, voormalig RFS-directeur Paul Nijhof en financieel directeur Berend van der Maat. Zij bezitten 80 procent van de nummer 2 van de Twinkle100. Ook IK-Investment Partners (IK), een Europese private equity onderneming, heeft nog een aandeel.

De overnamegesprekken zouden volgens de krant bijna zijn afgerond. Navraag bij Wehkamp hierover kon vandaag nog niet.

Eerdere verkooppoging
Nijhof en consorten schakelden in 2011 zakenbank Credit Suisse al eens in om de kooplust in de markt te peilen. Er volgde een veiling, maar RFS werd niet verkocht; eind maart 2012 liet het concern weten op eigen kracht verder te gaan. Volgens Nijhof had dat besluit niet te maken met de hoogte van de biedingen, noch met de overname van Bol.com door Ahold, wat analisten wel suggereerden.

Nieuw dc, flinke investering
Wehkamp is deze week gestart met het verwerken van de eerste pakketten in het nieuwe geautomatiseerde distributiecentrum in Zwolle. Dit dc kostte het bedrijf zo’n 70 miljoen euro aan investering, zei programmadirecteur van RFS, Andries van Daalen, tijdens Logistiek & E-commerce in juni. Wehkamp zet het dc onder andere in voor de realisatie van same day delivery.