Twinkle | Digital Commerce

Webshop Centre biedt lokale webwinkelier eerste kantoor

2017-11-11
180101
  • 1:08

In het Gelderse Andelst is een Webshop Centre geopend waarin webwinkeliers een ruimte kunnen huren en gebruik maken van gezamenlijke opslag en click & collect. Het centrum is volgens de initiatiefnemer een antwoord op de leegstand van bedrijfspanden in de omgeving.

Het Webshop Centre van 4 duizend vierkante meter bevat verschillende kantoren en privé-opslagruimtes waarin webwinkeleigenaren hun shop kunnen runnen. Daarnaast maken zij gebruik van gezamenlijke diensten als een centrale bemande receptie en een pick up point voor het afhalen van online orders.

Samen versturen
Voor 499 euro per maand huren (pdf) webwinkeliers een eigen kantoor en opslagruimte van 55 vierkante meter, schrijft Vastgoedmarkt. Zij kunnen hun pakketten bijvoorbeeld samen met andere ondernemers versturen. Het gebouw ligt aan de A15, wat volgens Mark Tesselhoff van Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaars een gunstige locatie is.

Kleinere stap naar eigen ruimte
'Veel webshops worden gerund vanaf de keukentafel, vanuit de schuur of vanaf een zolder. Als ondernemers de stap willen maken naar een eigen bedrijfsruimte, is de marge vaak ontoereikend', zegt Tesselhoff tegen Vastgoedmarkt. Inmiddels zijn 250 webwinkeleigenaren benaderd voor het project, maar is er nog geen contract gesloten. 'Het is de vakantieperiode’, zegt Tesselhoff hierover. ‘Wij verwachten pas na de vakantie de eerste ondernemers te huisvesten.’