Twinkle | Digital Commerce

Abonnement voor concertbezoeken Jukely naar Nederland

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:10

Jukely, de all you can visit dienst voor concerten, komt naar Amsterdam. Voor een vast bedrag van 25 euro per maand kunnen leden onbeperkt de concerten van vooral onbekende artiesten bezoeken.

De dienst startte twee jaar geleden in de Verenigde Staten om concerten aan te bevelen bij muziekliefhebbers. Het breidde vervolgens uit naar internationale markten, waaronder Groot-Brittannië (Londen) en Spanje (Barcelona).

Geen Coldplay
Voor 25 euro per maand kunnen Nederlandse frequente concertbezoekers vanaf volgende maand onbeperkt nieuwe live muziek horen in één van de muziekzalen in Amsterdam, zo meldt Jukely. Het gaat daarbij niet om optredens van populaire artiesten als Taylor Swift of Coldplay; de service is vooral voor onbekende bands en muzikanten.

Avontuurlijk
Ook is het volgens De Volkskrant lang niet altijd mogelijk om een kaartje te bemachtigen voor een concert van een gekozen artiest. Jukely krijgt slechts een aantal tickets per optreden, die snel ‘verkocht’ zijn. De leden kunnen vaak enkel shows bezoeken van muzikanten die nog van geen enkele bekendheid genieten. Een dienst voor avontuurlijke types dus.

Contracten
Jukely presenteert zijn Amsterdamse service op Jukely.com met optredens in Melkweg, Paradiso en Studio 80. Volgens VPRO’s 3voor12 weten deze concertzalen echter van niets. Zowel Melkweg als Paradiso hebben aangegeven in gesprek te zijn met Jukely, maar nog geen contract te hebben gesloten voor specifieke optredens.