Twinkle | Digital Commerce

Doek valt definitief voor Schoenenreus

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:19

Het doek is definitief gevallen voor Schoenenreus. Na twee faillissementen en een laatste doorstart begin dit jaar zien de eigenaren geen toekomst meer in de keten. De webwinkel is inmiddels gesloten.

Een bezoek aan Schoenenreus.nl is niet meer mogelijk, het account is afgesloten. Concurrent Scapino adverteert in Google met de tekst ‘Schoenenreus gaat sluiten - Nú €10,- korting bij Scapino‎’.

Geen toekomst
Volgens Antoine Linderhof, woordvoerder van CA Global Partners, zien eigenaren GA Europe en CA Global Partners geen toekomst meer voor de keten. De partijen probeerden vlak na de doorstart nog 17 tot 20 van de 121 fysieke winkels open te houden, maar de gesprekken hiervoor met concurrenten en buitenlandse partijen leidden tot niets. Toeleveranciers verkochten hun producten al elders, zegt Linderhof tegen Retailnews.

´Gore lef´
Retaildeskundige Paul Moers voorzag dit eindresultaat al. Hij vroeg zich in februari af waar Schoenenreus het ‘gore lef’ vandaan haalde om het nog een keer te proberen. ‘De Schoenenreus heeft echt geen enkel bestaansrecht meer. De keten heeft geen fluit aan de ontwikkeling van de formule en de ontwikkeling van schoenen gedaan’, aldus Moers. ‘Nu de winkel voor de tweede keer failliet is gegaan, gaan de schoenfabrikanten absoluut niet meer met Schoenenreus in zee.’

Tijdlijn
Schoenenreus ging in januari 2013 voor de eerste keer failliet, mede door een minimale aanwezigheid online. Enkele maanden later werd het ´nieuwe Schoenenreus´ gelanceerd met een verbeterde webwinkel en een geoptimaliseerde mobiele website. Het bleek te laat, want anderhalf jaar later kon de keten opnieuw het hoofd niet meer boven water houden.