Twinkle | Digital Commerce

Amazon introduceert creditcard voor Prime-leden

2017-05-27
180101

Amazon heeft in stilte een eigen creditcard gelanceerd waarmee Prime-leden 5 procent korting krijgen op hun aankopen. De Prime Store Card geldt voor alle aankopen op Amazon.com, dus ook voor orders die niet met de Prime-bezorgoptie zijn besteld.

De creditcard werd in maart al geïntroduceerd, maar de informatie over deze betaalmethode is volgens nieuwssite Recode nu pas vindbaar op Amazon.com.

Cashback
De Prime-creditcard werkt aan de hand van een cashback systeem. Als een klant een order plaatst, krijgt hij 5 procent van de aankoop terug op zijn betaalkaart. Voor Amazon is het voordeliger als een Prime-lid met de Prime Store Card betaalt, omdat het bedrijf voor andere creditcards vaak een fee per betaling moet afdragen.

Geld lenen
Ook is het voor klanten mogelijk om via de Prime Store Card geld te lenen voor een grotere aanschaf, zoals een nieuwe televisie. Amazon heeft verschillende terugbetaalprogramma’s (6/12/24 maanden) ontwikkeld voor Prime-leden.

Coins
Twee jaar geleden introduceerde Amazon al een eerste eigen betaalmiddel in de vorm van een munt: Amazon Coins. Deze kunnen klanten (niet alleen Prime-leden) gebruiken voor het kopen van apps, items in een app en games op het tablet Kindle Fire.