Twinkle | Digital Commerce

SanomaVentures investeert met Vault79 in FashionQlub

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:31

SanomaVentures en Vault79.com investeren samen in FashionQlub. Dat is de eigenaar van koopjessite Goeiemode.nl, van shopping community 42hrsclub.com en daarmee van het ledenbestand van het failliete Brandfield.com.


Door de krachtenbundeling ontstaat volgens betrokken partijen ‘een van de grootste online flash sale verkopers op het gebied van mode en lifestyle van Nederland, met internationale ambitie’.

Vault79.com
Michiel Muller en Marc Schröder, daarvoor al betrokken bij het sociale modenetwerk Fashiolista, presenteerden Vault79.com twee jaar geleden als de ‘eerste fashion auction van Nederland’. Vorig jaar stopte SanomaVentures ‘cash, media, kennis en netwerk’ in de site. Het was de eerste investering voor SanomaVentures, dat nu samen mét Vault79 investeert in een andere Nederlandse speler in fashion e-commerce.

FashionQlub
Op de site Goeiemode.nl bieden Lennart Koopmans en Alexander van Nimwegen sinds 2010 dagelijks modeartikelen tegen tientallen procenten korting aan. Dit voorjaar openden de ondernemers onder de vlag van FashionQlub een grote winkel in Leiderdorp, die tevens fungeert als hoofdkantoor. De omzet van het bedrijf is in een jaar tijd verdubbeld en er werd geïnvesteerd in uitbreiding met kinderartikelen (Kidsdeals.nl) en de lancering van een Belgische (Goeiemode.be) en Duitse (Gutemode.de) webshop. Verder werd de besloten shopping community 42hrsclub.com overgenomen, dat onlangs het ledenbestand van de failliete concurrent Brandfield.com overnam.

'Team uitbreiden en meer marketingpower’
FashionQlub zette op white label basis al activiteiten op voor Sanoma-titels als Viva en Veronica Magazine. Volgens Koopmans is die prettige samenwerking de opmaat voor de vandaag gecommuniceerde injectie: ‘Met deze investering van SanomaVentures en de oprichters van Vault79 kunnen we het team uitbreiden en de marketingpower vergroten om onze groei te versnellen’, zegt hij in een persverklaring.

Fashionchick.nl
Sanoma Ventures stopte eerder groeigeld in onder andere kortingsplatform Scoupy, abo-commerce speler Truly Yours en recent nog in spaarprogramma Ippies. Moederbedrijf Sanoma is zelf onder andere eigenaar van Fashionchick.nl en spin-offs daarvan.