Twinkle | Digital Commerce

Bol.com bouwt eigen dc in Waalwijk

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:31

Bol.com start volgend jaar met de bouw van een eigen distributiecentrum in Waalwijk. Het nieuwe magazijn wordt een aanvulling op Bol.com’s fulfilmentactiviteiten bij Docdata in dezelfde plaats.

De afgelopen maanden gingen er al geruchten dat Bol.com een eigen dc zou bouwen. Het magazijn, ongeveer dertig voetbalvelden groot, moet de verwachte toekomstige groei van de Ahold-dochter en zijn verkooppartners faciliteren, schreef het Brabants Dagblad in maart naar aanleiding van gesprekken met anonieme bronnen. Aan Twinkle heeft de pure player de plannen altijd ontkend.

Omvang
Vandaag bevestigt Bol.com de bouw van een eigen dc in industriegebied Haven Acht. Het is echter niet zo reusachtig als het Brabants Dagblad schreef. Met 50 duizend vierkante meter heeft het magazijn de omvang van zeven voetbalvelden. Het nieuwe dc moet duizend nieuwe banen opleveren.

Diensten uitbreiden
‘Het huidige fulfilment center biedt op den duur te weinig capaciteit’, laat directeur Daniel Ropers optekenen in een persbericht. ‘Een eigen fulfilment center met voldoende ruimte om verder te groeien, zorgt ervoor dat we ons assortiment en diensten zoals “Vandaag Ophalen” en “Logistiek via bol.com” kunnen blijven uitbreiden. Ook biedt het de mogelijkheid om verder te kunnen innoveren met een nog snellere en betrouwbaardere levering en service, waarbij gemak en keuze voor onze klanten voorop staan.'

Machines én mensen
Volgens Marjolein Verkerk, woordvoerster van Bol.com, zal het nieuwe dc niet, zoals bij Wehkamp, volledig geautomatiseerd zijn. 'Het proces zal niet sterk veranderen van ons huidig fulfilment center', zegt zij tegen Twinkle. 'De verwachting is een extra intern transport in verband met de grotere afstanden. Het zal een combinatie van machines en mensen blijven waardoor we optimaal flexibel kunnen zijn. We hebben door het jaar heen te maken met pieken. Deze kunnen we goed opvangen door ook met mensen te werken. Per dag stemmen we het aantal medewerkers af op het aantal bestellingen.'