Twinkle | Digital Commerce

'Coolblue geeft webshop een social smoel'

2017-11-09
180101
  • 1:40

Coolblue is gisteren gelauwerd om zijn prestaties op social media. Bij de verkiezing voor De Beste Social Media Awards kwam de webwinkel uit de bus als het beste merk. Ook won het bedrijf prijzen voor de beste grap en de beste reactie op een consument.

De awards, die voor de tweede keer werden uitgereikt, komen uit de koker van social media-adviseur Diederik Broekhuizen. De winnaars worden voor de helft bepaald door publieksstemmen en voor de helft door de stemmen van een vakjury, waarin onder andere cabaretier Erik van Muiswinkel, schrijfster Renske de Greef en social media strateeg Roos van Vugt zitting hebben.

Ook KLM scoort goed
Coolblue dankt de prijzen vooral aan de stemmen van het publiek; bij de jury was de nummer 4 van de Twinkle100 alleen favoriet in de categorie ‘beste reactie op een consument’. Het keurkorps bestempelde KLM als het beste Nederlandse merk op sociale media, maar in combinatie met de publieksstemmen eindigde de luchtvaartmaatschappij achter Coolblue als tweede. KLM ging wel als overall winnaar in de categorieën ‘beste visueel’ en ‘beste reactie op een ander bedrijf’ naar huis.

Social smoel
Meer dan zesduizend unieke bezoekers brachten in totaal ruim zestigduizend stemmen uit in 10 categorieën. Broekhuizen: ‘De grote winnaar Coolblue bewijst dat je met menselijke, humoristische social media een webshop echt een social smoel kan geven. We zien sowieso dat publiek én jury menselijkheid en herkenbaarheid van merken belonen. Ook zien we dat video definitief is geïntegreerd: van zeven winnaars zijn dit jaar de video’s bekroond.’

Apetrots
Topman Pieter Zwart is ‘apetrots’ op de awards voor Coolblue, zegt hij in reactie. ‘Maar voor ons is het gebruik van social media eigenlijk heel gewoon​. Het zit al vanaf het begin in onze cultuur. We streven naar een zo hoog mogelijke klanttevredenheid​ ​en ​dat ​gaat​ ​door het hele bedrijf heen. Zo ook op social media.’

Alle winnaars
Een overzicht van alle winnaars en de bijbehorende cases vindt u hier.