Twinkle | Digital Commerce

Startup in bezorgen restaurantmaaltijden Volo naar Londen

2017-05-27
180101
  • 1:13

Het bedrijf in het bezorgen van restaurantmaaltijden Volo breidt uit naar Londen. De startup, die onder de vleugels van Rocket Internet maaltijden bezorgt vanuit ‘populaire restaurants’, gaat het in de UK onder andere opnemen tegen Just Eat en Takeaway.com.

Volo werd in oktober 2014 opgericht in het Duitse München. Daarna breidde het zijn diensten uit naar Berlijn en Frankfurt. Anders dan bij grote concurrenten Lieferando.de en Lieferservice.de (beide van Takeaway.com) bezorgt de startup niet alleen afhaalmaaltijden als pizza’s en sushi bij consumenten thuis. Op zijn website adverteert het met het leveren van maaltijden uit ‘de beste restaurants’ van de stad.

Global Online Takeaway Group
Nu wil Volo Groot-Brittannië betreden, zo blijkt uit een vacature voor een ‘business development intern’ in Londen. Volo maakt deel uit van Rocket Internet’s Global Online Takeaway Group, waar onder andere ook het Duitse Delivery Hero en zijn concurrent Foodpanda toe behoren.

Britse markt
In de UK is Just Eat marktleider in afhaalmaaltijdenbezorging. Volo zal in dat land deels een concurrent zijn, net als van Takeaway.com. Takeaway.com is het moederbedrijf van het Nederlandse Thuisbezorgd.nl. Het bedrijf startte onlangs in Oostenrijk met een optie voor het afhalen van maaltijden, als alternatief voor thuisbezorgen. ‘Over het algemeen duurt het na een dergelijke introductie niet lang tot deze ook in Nederland beschikbaar komt’, zei directeur Jitse Groen tegen Twinkle.