Twinkle | Digital Commerce

Packagepeer: buurman verdient aan ontvangst weborders

2017-11-11
180101
  • 1:06

De Amerikaanse startup Packagepeer heeft een oplossing gevonden voor online shoppers die zelf nooit thuis zijn om hun order in ontvangst te nemen. Het bedrijf bouwt aan een netwerk van pakketontvangers in de buurt, die tegen een kleine vergoeding een pakket van een buurman bewaren.

Mensen die veel thuis zijn, zoals huismoeders/-vaders of tijdelijk werklozen kunnen een extra zakcentje verdienen door zich op te geven als ‘packagepeer’. Zij worden door de startup gekoppeld aan online shoppers die niet in de gelegenheid zijn om hun weborders thuis te ontvangen. Voor een klein bedrag laten zij de bestelling afleveren bij een buurman.

Buurmannen vergelijken
Shoppers kunnen op Packagepeer.com zoeken naar een buurman die de voor hem beste dienst levert. De packagepeer bepaalt, net als op bijvoorbeeld p2p-site Airbnb, zelf het bedrag dat hij ontvangt voor zijn service. Zo kunnen shoppers de ontvangers vergelijken op prijs, reviews en ophaaltijdstip.

Europa
Packagepeer - waarvan de website nu nog op zwart staat - heeft een kantoor in San Francisco én in de Spaanse stad Madrid. Het bedrijf zou met deze voet aan Europese wal bij succes, net als taxidienst Uber, wellicht relatief snel kunnen uitbreiden naar Nederland.