Twinkle | Digital Commerce

Webwinkels kunnen nu ’s avonds pakjes afgeven bij PostNL

2017-05-27
180101
  • 1:27


Webwinkeliers in de regio’s Breda en Utrecht kunnen pakketten voortaan ook ’s avonds nog aanleveren bij PostNL voor verzending op de volgende dag. Het bedrijf speelt naar eigen zeggen in op veranderende wensen en openingstijden van vooral mkb-ers.
 
Zakelijke pakketverzenders kunnen voortaan na de gangbare winkelsluitingstijden op 34 bemande punten in de genoemde regio’s terecht. Ze zijn tot 19 uur of later geopend, een enkel punt (in een winkel van Coop in Utrecht) zelfs tot 21.00 uur.

Bezorgbelofte
Bij succes wil PostNL de avondservice uitbreiden naar vijfhonderd retaillocaties in heel Nederland. Uit de persverklaring van vanmiddag: ‘Consumenten bestellen producten op ieder moment van de dag en willen deze zo snel mogelijk, vaak binnen 24 uur, in huis hebben. Bij de grote webshops is dat meestal al mogelijk. Maar ook de kleinere webshop wil die belofte graag kunnen waarmaken, zo blijkt uit onderzoek dat PostNL in 2014 deed. Verruiming van de aanlevertijd geeft invulling aan deze behoefte.’
 
Concurrentiepositie

PostNL’s directeur retail Barry Husman licht toe: ‘We begrijpen deze behoefte van webwinkeliers. Het is voor hen essentieel klanten te kunnen bieden dat bestelde producten de volgende dag geleverd worden. Hoe later hun klanten een bestelling kunnen plaatsen, hoe sterker hun concurrentiepositie. Daar dragen we als logistiek partner graag aan bij.’

Groei in pakketten
PostNL boekte afgelopen jaar meer omzet en winst dan in 2013. De omzetgroei uit pakketten was groter dan de omzetafname uit brievenbuspost. De marktleider voegde onder andere maandag- en avond- en zondaglevering toe aan zijn pakketdiensten. Topvrouw Herna Verhagen liet in een toelichting op de jaarcijfers al weten dat het aantal afleveropties voor webshops en webshoppers verder zal worden uitgebreid.