Twinkle | Digital Commerce

L’Oreal Paris lanceert mobiele make-uptester met koopoptie

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:48

L’Oreal Paris heeft een mobiele applicatie gelanceerd waarin consumenten virtueel make-up kunnen testen. Makeup Genius projecteert de producten van het cosmeticamerk realtime op het gezicht van de gebruiker.

Bij het voor de eerste keer openen van de app scant de consument haar gezicht in, wat Makeup Genius een referentiekader geeft om de make-up op te projecteren. Daarna kan de gebruiker verschillende cosmeticaproducten aanklikken en zien of een lippenstift of eyeliner ook echt bij haar gezicht past. De make-up beweegt continu mee.

Online bestellen
Elke ‘look’ kan worden opgeslagen in het profiel van de klant. De artikelen zijn vervolgens direct te bestellen in webwinkels als Drogisterij.net, Bol.com en Wehkamp.nl. Ook kan de consument met de barcodescanner een L’Oreal Paris-product scannen om het item online te kopen. De opgemaakte selfies zijn te delen op Facebook voor ‘goedkeuring’ van vriendinnen.