Twinkle | Digital Commerce

DHL plaatst pakketautomaten in Duitse flats

2017-05-27
180101
  • 0:58

Deutsche Post DHL heeft een samenwerking gesloten met Deutsche Annington, de grootste woningverhuurder in de particuliere sector bij onze oosterburen. Huurders kunnen online bestelingen laten afleveren in een kluisjeswand in de centrale entree.

DHL is al enige tijd bezig met de uitrol van pakketkasten voor particulieren in Duitsland (ons land volgt). Huiseigenaren kunnen zo’n ‘brievenbus voor pakketten’ bij of aan hun huis laten plaatsen.

Kosteloos
Critici noemden vaak als nadeel dat inwoners van flats of appartementencomplexen niet zomaar zo’n kast kunnen bestellen. Door de overeenkomst met eigenaar Annington, dat ruim tweehonderdduizend Duitse woonadressen in portfolio heeft, kunnen ze in plaats daarvan kosteloos gebruik maken van een gedeelde kluisjeswand. Komende maand starten pilots in Berlijn en Dortmund.

Ook versturen
De kluisjes zijn inzetbaar voor het ontvangen en terugsturen van bestelde pakketten, aan de hand van unieke codes. Gebruikers kunnen er ook andere pakjes in leggen die ze willen verzenden. De pakketchauffeur neemt die dan mee, mits voldoende gefrankeerd.

Lees ook: Pakketkasten aan huis: nog veel haken en ogen (20 januari 2015)