Twinkle | Digital Commerce

Axivate-shops brachten 645.000 euro op

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:23

FashionQlub betaalde 645.000 euro voor de activa van Bulls & Birds Retail B.V., Label54 B.V. en Blue Company Casuals B.V. (JeansOnline), blijkt uit faillissementsverslagen. Onder andere banken en de Belastingdienst zijn door het faillissement gedupeerd.

Curator Karst Folkerts besloot de failliete webwinkels uit de stal van Axivate Capital gebundeld te veilen. Hoogste bieder FashionQlub hield onder andere de voorraden, de inventaris en de fotostudioapparatuur. Het besloot andere activa, waaronder de domeinnamen, al snel door te verkopen aan Vimodos-eigenaar Vidala. Jeansonline.nl verwijst momenteel naar Vimodos.nl, Bullsandsbirds.com en Label54.nl zijn weer in de lucht. Bestellen kan daar nog niet.

Jaaromzetten
Uit de verslagen, te vinden op de site van Folkerts’ advocatenkantoor Lawwise, blijkt dat de ‘controlled auction’ 645.000,01 euro heeft opgebracht. Ook is te lezen dat de omzet van Label54 (pdf) ongeveer 1,5 miljoen euro bedroeg en die van JeansOnline (pdf) zo’n 4,7 miljoen euro vorig jaar. De inkomsten van Bulls & Birds (pdf) waren nog ‘in onderzoek’.

Ook 5th Floor Fashion Group failliet
Uit het insolventieregister blijkt dat ook de aan Axivate gelieerde 5th Floor Fashion Group, waar de genoemde shops eerder onder vielen, een week geleden failliet is gegaan. Kort voordat het faillissement werd uitgesproken, zijn de webshops Happybee.nl en Kinderkleding-tekoop.nl uit de groep gehaald en ondergebracht in een andere Axivate holding: Kinderkleding Groep B.V.

Babyshops draaien door
Mike van Wege, operationeel directeur van de babykledingshops, laat Twinkle weten dat de zaken goed gaan: ‘Ik heb helemaal nergens last van. De intentie was ooit om met de verschillende webshops schaalvoordelen te behalen bij Axivate (dat beide webwinkels nog geen jaar geleden overnam, red.), maar we draaien gewoon door op eigen benen, zoals we gewend waren.’