Twinkle | Digital Commerce

Staples koopt Office Depot

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:57

Staples heeft Office Depot gekocht voor een overnamebedrag van 6,3 miljard dollar (5,5 miljard euro). Samen hebben de bedrijven vierduizend fysieke winkels en een jaaromzet van ongeveer 35 miljard dollar.

Dat meldt Office Depot vanmiddag in een persbericht. De overnamegesprekken werden in september vorig jaar gestart. Het zal nog tot het einde van dit jaar duren voordat de volledige koop rond is.

Staples in Europa
Staples heeft een marktwaarde van 11 miljard dollar en verkoopt onder andere in Nederland zowel in fysieke vestigingen als online. Vorig jaar lanceerde het bedrijf in hoog tempo nieuwe websites voor zijn Europese landen. ‘Ik ben bezig om een Europees fundament te leggen, waar we straks andere dingen op kunnen bouwen’, zei Willem Vos, verantwoordelijk voor de Europese e-commerce activiteiten, in september.

OfficeMax
Office Depot, goed voor 4 miljard dollar, fuseerde in 2013 met OfficeMax. Neil Austrian, ceo van Office Depot, vertelde destijds dat de fusie werd doorgevoerd vanwege de vereiste schaalgrootte in de veranderende (online) markt.

Lees ook: Staples lanceert marktplaats (9-12-2014)