Twinkle | Digital Commerce

G-star verzendt online orders vanuit winkels

2017-05-27
180101
  • 1:07

G-star wil zijn franchisers de mogelijkheid geven om ook te profiteren van online orders die bij klanten thuis dienen te worden bezorgd. Het denim-bedrijf introduceert ‘ship from store’, een uitbreiding op het eerder geïnitieerde ‘collect from store’.

De kleding in de landelijke webshop G-star.com is gekoppeld aan de voorraad in de Nederlandse fysieke winkels van het merk. Als een klant een artikel koopt, wordt er achter de schermen bepaald welke franchiser de producten mag gaan leveren. Deze krijgt een notificatie van het hoofdkantoor. De items kunnen vervolgens bij de klant thuisbezorgd worden of klaargelegd worden voor afhalen in de winkel.

Multibrand
G-star zegt in een persbericht de nieuwe dienst later ook beschikbaar te maken voor ‘multibrand partners’. Hoe de service precies uitpakt voor deze partners is niet duidelijk, G-star was vanmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Collect from store
De dienst is een uitbreiding op collect from store, waardoor fysieke winkels vorig jaar al aan de landelijke webshop werden gekoppeld via een voorraadchecker. Door bij een kledingstuk de gewenste kleur en maat in te vullen krijgt de consument op een kaart te zien welke stenen winkels dit item nog op voorraad hebben. Zij kunnen het artikel bestellen en afhalen in de gekozen winkel.