Twinkle | Digital Commerce

@Leisure Group koopt Topic Travel

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:56
Vakantiehuizenaanbieder Topic Travel is overgenomen door de @Leisure Group, de holding van onder andere Belvilla. Beide hebben een notering in de Travel 30, onderdeel van de Twinkle100.
 
De @Leisure Group breidt met de overname zijn portfolio uit met onder andere een groot aanbod van vakantiehuizen in Frankrijk, Spanje, Tsjechië, Kroatië, Italië en Portugal.
 
Markt verandert
De eigenaren van Topic Travel maken hun redenen voor verkoop duidelijk in een persbericht: ‘Na vijfentwintig jaar als individuele speler actief te zijn geweest, zien we dat de markt verandert. Met de toetreding tot de @Leisure Group vergroten wij onze slagkracht flink’, zegt mede-oprichter Eric Bodlaender.
 
Zelfstandig
Topic Travel blijft als zelfstandig bedrijf functioneren binnen de holding. Het aanbod wordt dus niet, zoals eerder bij overnameprooien Jules Villas en Casa4all wel gebeurde, opgenomen in Belvilla. Het vakantiehuizenbedrijf is het vijfde consumentenmerk voor de @Leisure Groep. De holding bezet met een online omzet van 88.2 miljoen euro in 2013 de veertiende plek in de Travel 30, Topic Travel staat op nummer 28 met 21.3 miljoen euro.