Twinkle | Digital Commerce

Schoenenreus failliet verklaard

2017-11-08
180102
  • 1:03

Nadat Schoenenreus dinsdag uitstel van betaling kreeg, is het bedrijf vandaag failliet verklaard. Bewindvoerder Bas van Dooren zag geen perspectief meer en vroeg het faillissement vandaag aan.

De bewindvoerder had woensdagavond uitvoerig overleg met de bank (ING). 'Ik ben die bespreking niet heel blij uitgekomen', zei Van Dooren eerder op de dag al tegen Nu.nl. ‘Aan de webshop van Schoenenreus wordt op dit moment gewerkt, hierdoor zijn wij kort uit de lucht. Probeer het later op de dag nogmaals. Excuses voor het ongemak’, staat als sinds dinsdag op Schoenenreus.nl te lezen.

Schoenenreus bevond zich twee jaar geleden in een soortgelijke, kwakkelende situatie. Toen werd het uiteindelijk failliet verklaard door de rechtbank van Oost-Brabant en maakte het een doorstart dankzij investeringen van Synergia. 65 van de 206 winkels sloten hun deuren en de focus kwam in 'het nieuwe Schoenenreus' meer op online te liggen. Schoenenreus.nl zou 'het grootste filiaal' worden, zo presenteerde de keten zijn nieuwe webshop in september 2013.

House of Shoes
Eerder deze week ging ook 108 jaar oude schoenenbedrijf House of Shoes opnieuw failliet. Het faillissement werd gisteren door de rechtbank Oost-Brabant uitgesproken. Alle 27 winkels zijn inmiddels gesloten, via de webshop kan niet meer gekocht worden.