Twinkle | Digital Commerce

Webwinkel House of Shoes weer in de lucht

2017-05-27
324199
  • [nieuws]
  • 1:37

De webwinkel van House of Shoes is weer in de lucht en sinds kort zijn ook dertig vestigingen heropend. De schoenketen, die in oktober failliet ging, krijgt een doorstart onder de vleugels van investeringsmaatschappij Vagomij. Het online assortiment wordt nog uitgebreid.
 
House of Shoes werd afgelopen najaar slachtoffer van de malaise in de schoenenbranche. De keten van de Verenigde Bedrijven Nimco (VBN) ging failliet, waarna een doorstart volgde bij Vagomij. De investeringsmaatschappij stelde kapitaal beschikbaar om zoveel mogelijk vestigingen van House of Shoes voor de markt te behouden. De afgelopen weken is er geïnvesteerd in de inrichting van de winkels, die de deuren inmiddels weer hebben geopend. Directeur Peter Dekker laat aan Schoenvisie weten dat zeven winkels van House of Shoes niet heropend zullen worden.

Schoenenreus
De webwinkel van House of Shoes, dat de kleur oranje uit zijn huisstijl schrapte, is nu nog bijna leeg. Deze week zal het assortiment worden uitgebreid met vertrouwde en een aantal nieuwe merken die de keten heeft gestrikt. Eerder dit jaar kreeg ook Schoenenreus een nieuwe start na een faillissement. Ongeveer een derde van het winkelbestand werd geschrapt en de aandacht gaat voortaan nadrukkelijker uit naar online verkoop.

Macintosh en Van Haren 
De malaise in de branche ten spijt, zagen de grote Nederlandse schoenverkopers Macintosh Retail Group en Van Haren hun omzet het afgelopen jaar stijgen, met respectievelijk 2 en 7 procent. Die omzetplus is met name te danken aan de gestegen online inkomsten. Macintosh communiceerde ruim 50, Van Haren zelf 60 procent groei in online verkoop, ondanks de enorme concurrentie van pure players in dit kanaal. De webgroei van Macintosh en Van Haren is groter dan de groei van de online schoenenmarkt als geheel, door GfK becijferd op ruim 20 procent in het afgelopen jaar. Overigens heeft Macintosh wel aangekondigd ongeveer 80 van zijn 570 Nederlandse winkels te zullen sluiten.