Twinkle | Digital Commerce

House of Shoes gaat opnieuw kopje onder

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:09
Het 108 jaar oude schoenenbedrijf House of Shoes is opnieuw failliet gegaan. Het faillissement werd gisteren door de rechtbank Oost-Brabant uitgesproken. Alle 27 winkels zijn inmiddels gesloten, via de webshop kan niet meer gekocht worden.

In de webshop staat geen directe vermelding van het faillissement. Het bedrijf communiceert de sluiting van de online winkel via Twitter en Facebook: ‘Wegens omstandigheden zijn al onze filialen en de webshop gesloten. Wij zijn beperkt bereikbaar via klantenservice@houseofshoes.nl’. Op de productpagina’s staan geen koopknoppen meer.

House of Shoes was vanmiddag niet bereikbaar voor commentaar op zijn positie. Ook curator Olaf Poorthuis was volgens zijn kantoor Van Iersel Luchtman Advocaten ‘niet aanwezig’.

Tweede keer
House of Shoes had sinds 2010 een webshop en lanceerde daarvoor al een online magazine. De schoenketen ging in 2012 ook failliet, maar maakte destijds een doorstart onder de vleugels van investeringsmaatschappij Vagomij.

Malaise
Het bedrijf is het zoveelste slachtoffer van de malaise in de schoenenbranche. Schoenenreus vroeg gisteren uitstel van betaling aan, nadat Taft eerder deze maand bankroet ging. Macintosh, moederbedrijf van ketens als Dolcis, Invito en Manfield, lijkt de oplossing te hebben gevonden nu blijkt dat het vorig jaar heeft geprofiteerd van zijn in 2013 gestartte cross-channel strategie. 'De cross-channel strategie werkt', zei het bedrijf vorige week resoluut.