Twinkle | Digital Commerce

Nieuwe softwareaanbieder NextChapter slaat brug naar de winkel

2017-05-27
180101
  • 1:08

Met NextChapter heeft ons land er een nieuwe aanbieder voor e-commerce software bij. Het bedrijf van Michiel en Rogier Bestebroer mikt op het midden en de bovenkant van de markt en het claimt een primeur met een ‘instore webshop’. Kijkshop, Lucardi en Supertrash behoren tot de eerste klanten.

NextChapter, een spinoff van het Amsterdamse internetbureau Bestebroer, wordt deze week officieel gepresenteerd op de Webwinkel Vakdagen. Het begon als een platform voor mobiele webshops, maar het wordt nu in de markt gezet als een brede online verkoopoplossing.

Mobile first
Daardoor is NextChapter mobile first, aldus ceo Michiel Bestebroer: ‘Bestaande platformen en oplossingen zijn logischerwijs allemaal op het desktop gedachtegoed gebouwd. Wij hebben met NextChapter de kans gehad om webshop software voor mobiele devices te ontwikkelen, en pas daarna uit te breiden naar desktop. NextChapter is daarmee het enige SaaS-platform (Software as a Service, red.) dat momenteel bewezen oplossingen heeft voor mobiel.’

Instore webshop
NextChapter beschikt daarnaast over een ‘instore webshop’ voor de eventuele fysieke verkooppunten van retailklanten. Bezoekers kunnen, al dan niet met behulp van winkelpersoneel, online bestellen op losse tablets, zuilen of grote schermen. De meegeleverde Shuttle van Adyen zorgt ervoor dat ze hun bestellingen op de vloer met PIN kunnen betalen.