Twinkle | Digital Commerce

Bankvergunning voor CM Payments

2017-05-27
670376
  • [nieuws]
  • 0:54

CM Payments heeft een vergunning gekregen van De Nederlandsche Bank (DNB) om betaaldiensten uit te voeren. Daarmee is het bedrijf officieel een betaalinstelling geworden, naar eigen zeggen de eerste met een focus op mobiel.

Met de DNB-vergunning op zak kan CM Payments ook Europese transacties gaan verwerken. Dat treft, want de ambitie is dé internationale mobile-focussed betaalinstelling te worden. ‘Nu gaan we de diensten van CM Payments verder uitbreiden naar België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk’, laat ceo Jeroen van Glabbeek weten. De transactielimiet waar CM zich zonder vergunning nog wel aan moest houden, vervalt.

Twinkle100
CM Payments, hoofdsponsor van NAC Breda, ontwikkelde met AutoCollect een product voor groepsincasso. Daarnaast verwerkt de vorig jaar opgerichte betaaldienstverlener transacties voor e-commerce bedrijven, waaronder retailers in de Twinkle100. In opdracht van Betaalvereniging Nederland levert zuster CM Technology overigens de techniek achter iDeal-betalingen met qr-codes. CM Telecom verwerkt al tien jaar al mobiele betalingen via de telefoonrekening.