Twinkle | Digital Commerce

Bol.com vergemakkelijkt verzending voor verkooppartners

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:12

Bol.com breidt de verzendmogelijkheden voor verkooppartners uit. De Ahold-dochter werkte al samen met DHL, binnenkort kunnen externe verkopers daarnaast kiezen voor DPD Pakketservice. Ook PostNL en het Belgische bpost worden aan het pallet toegevoegd.

DPD Pakketservice maakt in een persbericht melding van de samenwerking met Bol.com, per begin februari. Externe verkopers kunnen dan pakketzegels van DPD betrekken via Bol.com, die ze direct kunnen uitprinten en bij hun pakjes kunnen voegen voor ze die afgeven bij een DPD ParcelShop.

Verschillende verzendopties
Dat is gemakkelijker en voordeliger dan dat ze zelf afspraken met de vervoerder moeten maken, legt woordvoerster Marjolein Verkerk van Bol.com uit: ‘Volgende maand gaan we soortgelijke oplossingen bieden voor pakketzegels van PostNL en Bpost. Eerst werkten we hiervoor alleen samen met DHL. Dankzij de uitbreiding van de pakketzegels kunnen onze partners straks dus zelf kiezen, op basis van prijs, afleveradres of bezorgtermijn, met welke bezorgdienst ze in zee gaan. Dit kan per bestelling bepaald worden.'

Bol.com heeft informatie over de verschillende (aanstaande) verzendopties voor externe verkopers inmiddels een centrale plek op zijn website gegeven.

Substantiële inkomsten
Externe verkopers leveren Bol.com substantiële inkomsten op. In het tweede kwartaal van vorig jaar zorgden deze ‘Plaza-partners’ al voor ongeveer een zesde van de omzet. Pas daarna, in september, opende Bol.com de deuren voor Belgische winkeliers. Door de koppeling van bpost kunnen zij binnenkort hun verzendproces vereenvoudigen.