Twinkle | Digital Commerce

Webwinkelketen Etrias opent eerste fysieke winkel

2017-05-27
180101
  • 1:40

Etrias, eigenaar van tientallen specialistische webwinkels, opent begin volgend jaar de deuren van een fysieke winkel in Vught. Daarin is een deel van het online aanbod te zien en te koop. Via schermen kunnen winkelbezoekers uit het hele assortiment bestellen.

Etrias laat weten dat het kantoor van het bedrijf in januari verhuist van Tilburg naar Vught. Een maand later moet de aanpalende winkel van ruim 700 vierkante meter open gaan. Een precieze openingsdatum is nog niet gecommuniceerd. Momenteel wordt er nog verbouwd.

Klein warenhuis
Etrias, dat magazijn houdt in Heinenoord, opende vier jaar geleden zijn eerste webwinkel. Het productaanbod loopt uiteen van dekbedovertrekken tot sneeuwkettingen en van skelters tot regenlaarzen.  ‘Een deel van de artikelen die online worden aangeboden zal in de fysieke winkel terug te vinden zijn waardoor een klein warenhuis ontstaat’, aldus eigenaar Stan Verhoeven. ‘Om toch alle artikelen aan te kunnen bieden zullen verschillende schermen in de winkel aanwezig zijn waarop het totale assortiment te vinden is en het gewenste product direct besteld kan worden.’

Buitenkans Qoony
Etrias nam onlangs domeinnamen van de failliete concurrent Qoony over. ‘Een buitenkans om versneld te groeien’, aldus Verhoeven eerder over de aankoop van url’s als Barbecuezaak.nl, Geboortewinkel.nl, Loopfietsstore.nl, Pannenwinkel.com en Sneeuwkettingenstore.com.

Twinkle100 in zicht
Verhoeven liet begin november aan Twinkle weten dat Etrias omzettechnisch groter is dan Qoony was (2,6 miljoen euro in 2013): ‘In de vier jaar dat we nu bestaan zijn we iedere jaar verdubbeld. Inmiddels staan er 35 mensen op de loonlijst, ofwel 15 FTE. We kijken voorzichtig omhoog naar de Twinkle100. Met al die nieuwe webwinkels moeten we volgend jaar een omzet boeken die goed is voor een notering.’

Expansie
Behalve in Nederland zoekt Etrias de groei ook daarbuiten; nu al komt meer dan 40 procent van de omzet uit België, Duitsland en Frankrijk. Als de winkel in Vught aanslaat, zo kondigt Verhoeven vandaag aan, zal het bedrijf komend jaar ook al een winkel in Duitsland openen.