Twinkle | Digital Commerce

DHL Parcel sluit pakt met De Buren

2017-05-27
180101
  • 1:36

Door een samenwerking met De Buren Afhaalcentrum breidt DHL Parcel zijn netwerk van onbemande afhaalpunten in één keer uit met vijftig locaties. Daarmee komen er veel meer webwinkelpakjes in de kluisjes van De Buren te liggen.

DHL Parcel was pas net begonnen met het plaatsen van pakketautomaten in Nederland, in navolging van Parcel4Me en marktleider PostNL. De Buren, uit Twente, had enkele jaren geleden de primeur met de kluisjeswanden voor (onder andere) click & collect in Nederland. 'Afhalen bij De Buren' zou een begrip moeten worden onder Nederlandse webshoppers, liet het bedrijf drie jaar geleden al weten aan Twinkle.

Persoonlijke code
Inmiddels beschikt De Buren over vijftig onbemande afhaalpunten en afhaalcentra, die zonder uitzondering 24 uur per dag en zeven dag in de week toegankelijk zijn. De kluisjes kunnen worden geopend met een persoonlijke code. Ze kunnen ook worden gebruikt voor retourzendingen.

Sandd
In april nam Sandd een meerderheidsbelang in De Buren. Het postbedrijf sprak van een belangrijke stap in de ontwikkeling van traditionele postbezorger (b2b) naar aanbieder van diensten voor de ‘last mile’. Sandd werd in 2011 overigens eigenaar van Selektmail, dat toen werd losgetrokken van Selektracht (thans DHL Parcel).

Open netwerk
De Buren bouwt gestaag aan een landelijk open netwerk van pakketkluizen voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. Afgelopen maandag werd een samenwerking met koeriersbedrijf TNT bekend gemaakt. Deze maand start in dat kader een pilot met een grote telecomprovider, die engineers gaat bevoorraaden via locaties van De Buren.

Webwinkels
DHL Parcel, dat tot eind dit jaar circa tien zogenoemde Parcelstations plaatst in ons land, verveelvoudigt zijn onbemande afhaalnetwerk in één keer door de deal met De Buren. Webwinkeliers die klant zijn bij DHL, waaronder bijvoorbeeld Wehkamp.nl, kunnen orders laten afleveren in de kluisjes van De Buren. Overigens beschikt DHL Parcel daarnaast inmiddels over meer dan duizend bemande afhaalpunten op Nederlandse bodem, de zogenoemde Parcelshops.