Twinkle | Digital Commerce

Uber gaat door met boodschappenservice

2017-11-11
180101
  • 1:19

Uber verlengt het experiment met boodschappenbezorging onder een nieuwe naam: UberEssentials. In een posting op het eigen weblog belooft de bekende taxiapplicatie de artikelen binnen 10 minuten aan huis te leveren.
 
Onder de naam Corner Store maakte Uber afgelopen zomer een begin met boodschappenbezorging in Washington D.C. Als UberEssentials blijft de experimentele dienst beschikbaar in de Amerikaanse hoofdstad, op werkdagen tussen negen uur ’s ochtends en negen uur ’s avonds, in het weekend zelfs tot middernacht.
 
Chips, condooms en scheermesjes
De ongeveer tachtig producten op de actuele inventory list, waaronder vaatwastabletten, chips, condooms, batterijen, scheermesjes en cola, kunnen nu nog alleen vanuit de iOS-app van Uber worden besteld, uitbreiding naar Android volgt volgens het bedrijf binnen enkele dagen.
 
Buiten wachten
Boodschappenbestellers worden geacht buiten te gaan staan om de taxichauffeur op te wachten, die doorgaans binnen enkele minuten met de arriveert. Na bevestiging van de order worden de levensmiddelen overhandigd en via het account van de Uber-gebruiker in rekening gebracht, zonder additionele bezorgkosten. De artikelen zijn wel hoger geprijsd dan in de supermarkt.

Pakketbezorging
Begin dit jaar liet Uber’s Marco Knitel de interesse in pakketbezorging al doorschemeren op het M-commerce Event. De operationaal manager van Uber in Nederland noemde het ‘geen gekke gedachte’ om dit plan in de toekomst in de praktijk te brengen: ‘Maybe next.’

Lees ook: