Twinkle | Digital Commerce

ShopAds laat merken reclame maken in webwinkels

2017-05-27
319155
  • 1:34

ShopAds verbindt merken met online kopers. Webwinkeliers kunnen een extra inkomstenbron aanboren door merken die ze verkopen reclame te laten maken op hun sites. Volgens de start-up laten Nederlandse online retailers nu nog 'zeker een half miljard' euro per jaar liggen.

Nestlé’s Dolce Gusto maakt als eerste reclame binnen ShopAds’ netwerk van retailers. De merkpromoties zijn te zien op de homepages en relevante categoriepagina’s van Modern.nl, Harensesmid.nl en Megapool.nl, laat het bedrijf weten. Hieronder ziet u een advertentie op Megapool.nl/huishouden:

Geen uitkliks
Wie op een ShopAds-reclame klikt, blijft op de site van de online retailer. De webshopper belandt bij een overzicht met producten van het merk of bij een speciaal gemaakte campagnepagina. Daar kan hij het aankoopproces vervolgen (voorbeeld).

ZenithOptimedia
De campagne met Dolce Gusto, die al enkele weken loopt, is opgetuigd met ZenithOptimedia. Thijs Muller, chief digital officer van dat mediabureau, laat optekenen: ‘Via ShopAds hebben we nu toegang tot actieve online shoppers. Dit geeft onze klanten interessante nieuwe mogelijkheden: van branding tot daadwerkelijke conversieverhoging in de online retailomgeving.’ Volgens Marieke Vollering van ShopAds kunnen merken ‘zeer getarget’ met webshoppers communiceren, in alle stappen van het koopproces.

Online point-of-sale marketing
Online retailers verdienen nu feitelijk alleen aan kopende bezoekers, houdt ShopAds voor. ‘Ondanks dat Nederlandse retailers zich eenvoudig kunnen meten in aantallen bezoekers met sites van kranten en tijdschriften zijn de inkomsten uit online advertising te verwaarlozen.’ Het bedrijf zegt dat te willen veranderen met wat ShopAds ‘online point-of-sale marketing’ noemt.

Bol.com als marketingplatform
Bol.com liet onlangs ook weten meer munt te willen slaan uit zijn bereik. De komende tijd zal de Ahold-dochter investeren in de ontwikkeling en uitrol van marketing en media services,  waarover u binnenkort meer kunt lezen in de papieren Twinkle.
  
Lees ook:
Online retailers laten bergen reclamegeld liggen (27 juni 2014)