Twinkle | Digital Commerce

Do You Green geeft kerstboom tweede leven als lingerie

2017-05-27
180101
  • 1:08

Miljoenen huishoudens hebben momenteel een echte kerstboom in huis die over een paar dagen weer aan de straat wordt gezet. De Franse star-tup Do You Green geeft deze oude kerstbomen een tweede leven als lingerie en nachtkleding.

Do You Green is de eerste webshop die kleding gefabriceert van oude dennenbomen, schrijft de Britse The Telegraph. De bomen worden in een enzymenbad opgelost, waarna er een zachte stof wordt verworven. Volgens oprichtster Sophie Young is de lingerie zachter, milieuvriendelijker en hygiënischer dan andere voor ondergoed gebruikte stoffen als katoen.

Bouwsector
De webwinkel verstuurt zijn producten onder andere naar Nederlandse klanten. Daarvoor betalen zij 7,50 euro aan verzendkosten. Volgens The Telegraph koopt Do You Green zijn dennenbomen nu van de bouwsector, maar hoopt het gauw de versleten kerstbomen van huishoudens over de gehele wereld te kunnen gebruiken voor de productie van de lingerie en nachtkleding.

Greendaddy en bamboe
In Nederland bestaan al fashion start-ups die werken met bamboetextiel als basis. Thuiswinkel Awards-genomineerde Greendaddy is daar een voorbeeld van. Het bedrijf gaf eerder dit jaar aan de grens over te willen gaan met crowdfunding. Iedereen die Greendaddy in mei zag zitten kon deels eigenaar worden van het bedrijf via een crowdfunding-campagne. De startprijs was 20 euro.