Twinkle | Digital Commerce

ZipJet wast en strijkt vuil linnengoed Londenaren

2017-10-05
180101
  • 1:25
In Londen is een on demand wasservice van start gegaan om inwoners met een volle agenda te ontzorgen. ZipJet wast, strijkt en vouwt de kleding en andere items op het mobiele verzoek van de klant.
 
ZipJet is een start-up onder de vleugels van het Duitse Rocket Internet, incubator van onder andere Zalando en zelf een jonge beursganger. Consumenten kunnen de wasapp downloaden op hun iOS- of Android-apparaten en aangeven wanneer en waar zij de vuile was op willen laten halen. ZipJet biedt een tijdslot van 30 minuten voor het ophalen en bezorgen van de kleding, zeven dagen per week tussen zes uur ’s ochtends en tien uur ’s avonds.

Gewassen, gestreken, gevouwen
In de app kunnen klanten aangeven of zij het goed alleen gewassen willen hebben of ook gestreken en opgevouwen. Een gewassen en gestreken shirt kost volgens The Next Web 1,75 pond. Ga je voor meer items, dan geldt voor dezelfde dienst 12,50 pond per zak van 6 kilogram. Ook is er een stomerijservice voor bijvoorbeeld tweedelige pakken (10 pond). De consument kan via de app de status van zijn vuile goed bekijken.

Nieuwe markten
Momenteel kunnen alleen inwoners van bepaalde wijken in Londen gebruik maken van ZipJet. Rocket Internet heeft volgens The Next Web al aangegeven ‘in de nabije toekomst’ ook op andere markten actief te willen worden.

Helpling
Behalve in ZipJet investeerde Rocket Internet eerder in Helpling, dat begin juni van start ging in Nederland. De schoonmaakstart-up verbindt consumenten online met een (gekeurde) schoonmaker, die voor 12,90 euro per uur (in thuisland Duitsland) het huis komt reinigen. Op Helpling.nl is de prijs momenteel 14,90 euro per uur.