Twinkle | Digital Commerce

Schoonmaakstartup Helpling van start in Nederland

2017-05-27
180101
  • 1:11

Het Berlijnse online schoonmaakbedrijf Helpling is in Nederland gestart. De startup onder de vleugels van Rocket Internet is amper twee maanden na zijn lancering uitgebreid naar vier nieuwe landen.

Helpling werd in april gestart door de Duitsers Benedikt Franke en Philip Huffmann. In nog geen twee maanden tijd is het bedrijf, onder andere door financiering van de Samwer-broers, groot genoeg om uit te breiden naar Nederland, Frankrijk, Oostenrijk en Zweden.

Inhuren
Helpling verbindt consumenten online met een (gekeurde) schoonmaker, die voor 12,90 euro per uur het huis komt reinigen. Op Helpling.nl is de prijs momenteel 14,90 euro per uur. De consument kan aangeven hoeveel uur hij een schoonmaker wil inhuren en welke extra klussen hij graag gedaan ziet. Betalen kan via automatische incasso of creditcard.

Groot potentieel
‘De reinigingssector heeft een groot potentieel, het is een stabiele en groeiende markt. De vijf landen waar wij straks zitten hebben een gezamenlijke jaaromzet van meer dan 32 miljard euro ‘, zegt Franke volgens het Duitse Gründerszene. Helpling is in Berlijn gevestigd in het kantoor van Rocket Internet. Daar groeide de startup in twee maanden van 30 man personeel naar 85 medewerkers.

Beurs
Rocket Internet, investeerder in onder andere Zalando en Groupon, heeft volgens Bloomberg plannen om binnenkort de beursvloer in Frankfurt te betreden. Het bedrijf zou worden geschat op meer dan 3 miljard euro.