Twinkle | Digital Commerce

Zalando verwacht jaar winstgevend af te sluiten

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:15

Zalando heeft in het afgelopen kwartaal 24 procent meer omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. De nummer 3 van de Twinkle100 draaide ongeveer quitte. Zalando spreekt de verwachting uit 2014 winstgevend af te sluiten.

Zalando boekte van juli tot en met september een omzet van ruim een half miljard euro: 501 miljoen euro om precies te zijn, bijna een kwart meer dan de 404 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Er werd een bescheiden winst van 0,8 procent genoteerd.

Meeste groei buiten kernregio
Zalando’s omzetgroei was vooral groot buiten de kernmarkten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (ook wel de ‘DACH-regio’). De overige markten, waaronder Nederland, tekenden voor 198 miljoen euro aan inkomsten, 40 procent meer dan in het derde kwartaal vorig jaar. De winst is echter te danken aan de DACH-regio, waar nog altijd ruim 60 procent van de omzet vandaan komt en 3,9 procent EBIT-marge werd geboekt.

Winst
Zalando noteerde in het tweede kwartaal van dit jaar voor het eerst winst. Directeur Ruben Ritter, die nooit twijfelde aan de toekomstige profijtelijkheid, laat weten dat het bedrijf ook voor heel 2014 een bescheiden winst verwacht. ‘Zalando’s omzetgroei blijft die van de hele online modebranche overtreffen’, stelt hij vanochtend verder vast.

Persoonlijk en mobiel
Zalando maakte de afgelopen periode onder andere werk van personalisatie, van betere mobiele winkelfunctionaliteit en van strategische samenwerkingen met onder andere Topshop en Gap (aanstaande).