Twinkle | Digital Commerce

Venlo krijgt groot nieuw dc voor e-commerce

2017-05-27
180101
  • 1:29

Groep Heylen ontwikkelt een groot nieuw distributiecentrum (dc) in Venlo. De bouw bevestigt de populariteit van de Limburgse stad als vestigingsplaats voor e-fulfilment centra. Het dc, dat eind volgend jaar al open moet zijn, krijgt een oppervlakte van 13 hectare.

De Heylen Groep, die hoofdkantoor houdt in het Vlaamse Herentals, heeft Nederlands Limburg geselecteerd voor zijn nieuwste ontwikkeling. ‘Dat heeft vooral te maken met de voorkeur van onze klanten’, zegt Ralph Caspanni van Heylen tegen lokale nieuwsmedia. ‘De activiteiten die ze willen ontplooien zijn vooral op de Nederlandse en Duitse markt gericht. Trade Port Noord Venlo ligt perfect in de logistieke hotspot en daarmee centraal voor een breed deel van Europa. In dat opzicht is België dus iets minder interessant.’

Banen
Heylen geeft aan dat de steun van de stad Venlo en de provincie Limburg hebben meegespeeld in de locatiekeuze. Het nieuwe dc zal volgens Heyen zeker 750 nieuwe banen scheppen in de regio Venlo. De investeerder in en ontwikkelaar van logistiek vastgoed acht niet uitgesloten dat dat aantal op termijn kan oplopen tot vijftienhonderd of zelfs tweeduizend arbeidsplaatsen. Welke online retailers vanuit het nieuwe dc zullen worden bediend, is vooralsnog onduidelijk.

Even groot als Zalando
Met een oppervlakte van circa 130.000 vierkante meter wordt het nieuwe distributiecentrum in Venlo ongeveer net zo groot als het laatste dc dat Zalando liet bouwen, in Mönchengladbach (134.000 m2). Twinkle kreeg daar begin dit jaar een kijkje in de keuken.

Beste locaties voor e-fulfilmentcentra
Zuid-Nederland, waar Venlo toe behoort, bezet de vierde plek op een recent gepubliceerde lijst met de beste locaties voor e-fulfilmentcentra, achter Rijnland-Palts, Saarland (beide in Duitsland) en Wallonië. West-Nederland is als vijfde genoteerd op de lijst van PwC, Vlaanderen als zesde.