Twinkle | Digital Commerce

Rituals lanceert ‘s ‘werelds eerste video giftcard’

2017-05-27
180101
  • 1:13

Rituals heeft zijn eerste mobiele applicatie gelanceerd. Het is een zogenoemde ‘gift app’, van waaruit gebruikers cadeaubonnen met een persoonlijke videoboodschap kunnen versturen. Rituals claimt een mondiale primeur met die feature.

De mobiele app van Rituals is sinds vorige week beschikbaar voor iOS en Android. Vandaag pakt het Nederlandse cosmeticamerk uit met onder andere een volledige coverovername van Metro en een advertentie op de voorpagina van de Telegraaf. Boodschap: ‘Ons nieuwste ritueel maakt van geven een gave…’

Geven en nemen
Behalve gepersonaliseerde digitale cadeaukaarten (te besteden in de winkel, de webshop of in de app) kunnen gebruikers ook bestaande cadeausets van Rituals kopen of zelf cadeauboxen samenstellen en bestellen in de gift app. De applicatie is voorzien van een wish list, een barcodescanner en een store locator en ze is daarmee niet alleen voor gevers interessant.

Zen Shopping
Volgens Rituals biedt de app 'overal en altijd inspiratie voor heart en soul, body en mind', met onder andere een spreuk van de dag en wekelijkse video's om te ontstressen of juist te helpen focussen. 'Zen Shopping' is ook onderdeel van het menu in de app, die werd ontwikkeld in samenwerking met Mobile Strategy.

Rituals.com
Rituals opende een jaar geleden een nieuwe internationale webwinkel. Rituals.com kreeg een nieuw uiterlijk, een responsive design en er werden persoonlijke accounts geïntroduceerd. In maart startte Rituals met online verkoop in de VS.