Twinkle | Digital Commerce

Online bestellen bij Mexx tijdelijk weer mogelijk

2017-05-27
180101
  • 1:23
Mexx heeft tijdelijk weer een online winkel. De retailer die begin dit jaar voor veel ophef zorgde toen het zijn webhop sloot in afwachting van een nieuwe versie, verkoopt nu zelf zijn wintercollectie online.
 
Mexx sloot zijn in 2009 gelanceerde Europese webshop begin dit jaar om zich volledig te kunnen richten op de ontwikkeling van een nieuwe. De retailer had in 2013 al een verbeterde versie gemaakt, maar die voldeed uiteindelijk toch niet aan de eisen en belandde in de prullenbak.

Nieuw platform in 2015
Nu wil het bedrijf offline werken aan een nieuw platform, dat in 'de herfst van 2015' in de lucht moet zijn, zegt Mexx tegen Twinkle.‘We willen straks terugkomen met een amazing online presence. Een webshop waarin het geweldig online shoppen is’, zei Julia Hansen, chief creative officer van Mexx, begin dit jaar tegen Twinkle. Over het mislopen van omzet maakte zij zich niet druk.

Alleen in Nederland
Mexx.com bestond tot deze week uit een overzicht van de nieuwe collectie van het merk. Nu is daar een tijdelijke online winkel bij gekomen onder de link ‘Shop’ in het hoofdmenu. Deze leidt naar Mexx.nl, wat doet vermoeden dat de webshop alleen voor Nederlandse klanten geopend is. Fashionunited meldt dat de pop-up shop een ‘opwarmertje’ is voor de nieuwe flagship store die Mexx eind deze maand in de Amsterdamse Hartenstraat opent.

Ook uit de faq blijkt dat de shop exclusief voor Nederlanders is. Orders worden in drie tot vijf werkdagen alleen bij klanten in ons land thuisbezorgd. Voor bestellingen boven de 50 euro worden geen verzendkosten gerekend. Betalen kan met iDeal of creditcard.