Twinkle | Digital Commerce

Tweede webwinkel voor Adidas

2017-05-27
180101

Adidas heeft een nieuwe website geopend, waarop klanten onder andere artikelen voor rugby, fietsen, zwemmen en hockey kunnen kopen. ‘Adidas Specialty Sports’ draait naast de hoofdsite. Die is gereserveerd voor onder andere voetbal, hardlopen en lifestyle.

Hermes NexTec tekende voor de bouw van Adidasspecialtysports.de en de internationale evenknieën, op het in huis ontwikkelde platform Qmerce. Het bedrijf zal ook het verdere technische management, de marketing en de content voor zijn rekening nemen. De fulfilment-poot van Hermes is verantwoordelijk voor onder andere voorraadbeheer, retouren en klantensercice, de logistieke poot voor de verzending.

Adidas en e-commerce
De tweede site van sportmerk Adidas is inmiddels live in veel Europese landen, waaronder Nederland, en in China, meldt The Hypertimes. Ook in de Verenigde Staten zal het tweesporenbeleid geïntroduceerd worden. De Adidas Group, waar ook Reebok toe behoort, wil zijn inkomsten uit e-commerce in twee jaar tijd verdubbelen tot een half miljard euro in 2015.

Online verkoopbeperkingen
De Duitse sportgigant kwam de afgelopen jaren veel in het nieuws door verkoopbeperkingen die het oplegde aan resellers; Adidas wilde niet dat zij producten slijten op Amazon en andere grote online platforms. Onder druk van de Duitse kartelwaakhond werd het ‘marktplaatsverbod’ enkele maanden geleden ingetrokken.

Hermes Nextec
Hermes NexTec is onderdeel van de aan Otto gelieerde Hermes Group, vooral bekend als logistiek dienstverlener. ‘Full-service e-commerce provider’ Hermes Nextec ontwikkelt momenteel ook online oplossingen voor onder andere de jeansmerken Wrangler en Lee.