Twinkle | Digital Commerce

Salesupply opent kantoor in New York

2017-05-27
692636
  • 1:04

Salesupply heeft vorige week een kantoor geopend in New York. Van daaruit wil het Nederlandse bedrijf online retailers, merken en fabrikanten uit andere windstreken helpen bij de verkoop aan Amerikaanse webshoppers.


‘De cijfers (over de Amerikaanse online consumentenbestedingen en de verwachte groei daarvan, red.) tonen ons dat er veel marktpotentieel is waar Europese en Chinese e-tailers op in kunnen springen’, zegt countrymanager Timon van den Berg in een persverklaring.

Amerikaanse klanten
Andersom hoopt Salesupply bestaande en nieuwe Amerikaanse klanten beter te kunnen bedienen bij de verkoop in Europa, China en Brazilië. Het bedrijf haalt aan dat 52 procent van alle in de VS gevestigde online merchants verkoopt over de grens. Er zijn dus nog een hoop klanten te winnen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Overigens zinspeelde Salesupply een paar jaar geleden al op de opening van een Amerikaans kantoor.

13 landen
Salesupply, dat webwinkeliers helpt bij online verkoop in het buitenland, laat weten dat het inmiddels actief is op 13 markten. Eind vorig jaar opende het bedrijf de deuren in Shanghai, de voorlaatste toevoeging aan het internationale kantorennetwerk. Op de klantenlijst staan meer dan tweehonderd bedrijven, waaronder Omoda, Fonq.nl, G-Star en Marks & Spencer.