Twinkle | Digital Commerce

‘Online holiday shopping season goed voor 100 miljard dollar’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:12
Amerikaanse onderzoekers voorspellen dat de online omzet tijdens het holiday shopping season in de VS dit jaar wederom zal stijgen. Volgens Shop.org zal de webopbrengst uit november en december samen voor het eerst uitkomen op meer dan 100 miljard dollar.

Shop.org voorspelt een groei van tussen de 8 en 11 procent voor de online retailomzet in de Amerikaanse eindejaarsperiode, rapporteert Internet Retailer. Bij de omzetprognose van 105 miljard dollar (83 miljard euro) heeft Shop.org overigens ook het online shoppen vanuit de fysieke winkel meegerekend.

Groei door herstel
De National Retail Federation verwacht dat de totale retailuitgaven (offline plus online) in november en december met 4,1 procent zullen stijgen, tot 616,9 miljard dollar (489 miljard euro). De hoofdoorzaak van deze stijging is het economisch herstel.

43 procent van cadeaus online
Een ander Amerikaans onderzoek, van PwC, gehouden in juli en augustus onder 2.200 consumenten, wijst uit dat waarschijnlijk 43 procent van de Thanksgiving- en kerstcadeaus in de VS online wordt gekocht dit jaar, zo schrijft Internet Retailer. In 2013 was dit 42 procent.

2014 wordt keerpunt
PwC zegt dat online research voor een cadeau en showrooming steeds meer onderdeel wordt van het winkelgedrag tijdens het holiday shopping season. ‘2014 wordt een keerpunt, nu steeds meer mensen online hun cadeaus uitzoeken als vast onderdeel van hun shopping traditie.’