Twinkle | Digital Commerce

Beeldherkenning in Nederlandse Zalando-app

2017-11-09
180101
  • 1:19

De mobiele Fashion Finder van Zalando is voortaan ook te gebruiken door Nederlandse klanten van de pure player. Ze kunnen kleding zoeken op basis van foto’s. Bij de laatste update van Zalando’s mobiele app is internationaal ook track & trace beschikbaar gekomen.

Zalando test zijn Fashion Finder al een maand of drie op de Duitse thuismarkt. In het bericht over de Nederlandse introductie wordt gesproken over de ‘start van een testfase’ voor de zoektoepassing.

‘Met de nieuwe functie kunnen klanten in het Zalando-assortiment gemakkelijk naar vergelijkbare producten, kleuren en patronen zoeken met behulp van een fotovoorbeeld’, legt Zalando uit. De feature, ontwikkeld met technologiepartner Cortexica, is vooralsnog alleen in iOS beschikbaar; Android volgt binnenkort.

Database
Fashion Finder vergelijkt foto’s van geliefde kledingstukken, bijvoorbeeld van vrienden of van mensen op straat, met de database van Zalando. De gebruiker krijgt in een mum van tijd vergelijkbare producten voorgeschoteld die bij Zalando te koop zijn. Het bedrijf hoopt het groeiende aantal shoppers on the go steeds beter te bedienen.

Meer functies
Zalando relateerde zijn eerste zwarte cijfers enige tijd geleden aan de sterke opkomst van het mobiele kanaal. Aan de app voor iPhones en iPads is ook een ‘parcel tracker’ toegevoegd, die webshoppers in staat stelt om pakjes te volgen.Om de shoppingervaring nog te verbeteren zal Zalando verdere klantvriendelijke functies in de app integreren’, kondigt het bedrijf aan. Zalando wijst specifiek op Fashion Memo, dat onder meer toegang biedt tot de onlangs geïntroduceerde persoonlijke feeds.