Twinkle | Digital Commerce

'Same day delivery over paar jaar miljardenbusiness'

2017-11-11
724533
  • 1:06

Hoewel er al veel is gezegd en geschreven over same day delivery, worden nog maar weinig producten afgeleverd op de dag van bestelling. BI Intelligence verwacht dat de waarde van het betreffende handelsvolume in de VS de komende vier jaar echter zal verveertigvoudigen.

Dat blijkt uit een nieuw rapport van BI Intelligence. De analysepoot van mediatitel Business Insider denkt dat dit jaar in totaal voor ongeveer 100 miljoen dollar aan producten nog dezelfde dag wordt afgeleverd bij Amerikaanse webshoppers. In 2018 gaat het naar de verwachting om dik 4 miljard dollar.

Google, eBay, Uber en Amazon
Volgens de prognoses zouden de same day delivery services in 2018 samen ruim een miljard dollar aan verzendkosten opstrijken. Deze shipping fees belanden niet alleen bij bekende vervoersbedrijven als UPS, USPS, FedEx en dergelijke, maar misschien wel merendeels bij internetpartijen die de markt voor snelle bezorging openbreken; Google met Shopping Express, eBay met eBay Now of Uber, dat verschillende pilots met bezorging heeft opgezet. Amazon zou sleutelen aan een eigen bezorgservice om de last mile naar de klant efficiënt te kunnen afleggen.
 
Lees ook: 4 invloeden van same day delivery op retail (18 augustus 2014)