Twinkle | Digital Commerce

Royal Mail opent kantoren op zondag voor online orders

2017-05-27
180101
  • 1:12

Royal Mail opent vanaf aankomend weekend elke zondag honderd van zijn kantoren voor het afhalen van online orders. Britse consumenten kunnen er ’s middags tussen twaalf en vier terecht.

Het postbedrijf wil zich met dit initiatief flexibeler opstellen ten opzichte van online shoppers, schrijft Internet Retailing. Naast het openstellen van kantoren voor het afhalen van bestellingen, bezorgt Royal Mail online orders vanaf dit weekend ook op zondag bij adressen rond de M25-ringweg van Londen.

Derde partij
De zondagsdienst werd eind mei al aangekondigd door Royal Mail. Het grootste bezorgbedrijf van Groot-Brittannië is de derde partij in het land die zegt online shoppers ook op deze dag te willen bedienen. Eerder kondigden DPD en Hermes al aan op zondag te willen bezorgen, maar lijken daar nu nog niet concreet mee te zijn gestart.

PostNL op zondag
In Nederland levert PostNL sinds afgelopen weekend online bestellingen ook op zondag. Launching partner Coolblue had zondag de primeur. De komende tijd krijgen meer webwinkels de kans om de dienst te testen. Bij succes van de proef wordt die begin volgend jaar uitgebreid. Dan kunnen alle webwinkelklanten van PostNL op zondag gaan bezorgen, ook in Vlaanderen.

Maandag, avond en extra vroeg
PostNL breidde zijn pakketdiensten voor webwinkeliers de afgelopen tijd al uit met onder meer maandaglevering, avondlevering en de optie om pakketten extra vroeg op te halen op het postkantoor.