Twinkle | Digital Commerce

‘Afhalen online orders in toekomst mogelijk in Ikea Citystore’

2017-05-27
180101
  • 1:16

Duitse Ikea-klanten kunnen online bestellingen op termijn ophalen bij de nieuwe Citystore van de keten. Ikea's eerste stadswinkel opent vandaag de deuren in Hamburg.

Ikea posteert zijn woonwarenhuizen internationaal aan de stadsrand of op een bedrijventerrein, omdat het daar gemakkelijker parkeren is voor bezoekers. De Citystore moet ook het wandelend publiek aantrekken in de verkeersvrije zone van Hamburg. De vestiging fungeert als pilot voor andere stadswinkels.

Onderdeel van multichannel strategie
‘Momenteel kunnen er nog geen weborders worden afgehaald bij de Citystore’, vertelt een woordvoerster van Ikea aan Twinkle. ‘Maar het staat wel op de planning voor de toekomst. We gaan eerst kijken hoe de winkel loopt en bekijken daarna de mogelijkheden voor de koppeling met de Duitse webshop. Het is in ieder geval wel in lijn met Ikea’s multichannel strategie.’

Openbaar vervoer
De stadswinkel heeft een oppervlakte van 18 duizend vierkante meter, verspreid over vier verdiepingen. Ikea investeerde 80 miljoen euro in het nieuwe filiaal, wat vooral voetgangers en mensen die met het openbaar vervoer reizen moet aantrekken.

Ikea in Nederland
Ikea is nu bijna een jaar actief met een webshop in Nederland. Dit jaar bouwt het bedrijf een apart e-commerce dc voor Nederlandse weborders in het Brabantse Oosterhout, dezelfde plaats als waar de voorraad voor de fysieke winkels is opgeslagen. Op dit moment verzendt Ikea Nederlandse e-commerce bestellingen vanuit Dortmund naar klanten. De artikelen worden voor een bedrag variërend van 7,99 euro tot 45 euro geleverd door Transport Service Schelluinen (TSS) en PostNL.