Twinkle | Digital Commerce

Rabobank versnelt online betalingen met Rabo Scanner

2017-10-05
180101
  • 1:19

Rabobank heeft zijn Random Reader vervangen door een nieuwe Rabo Scanner. Daarmee kunnen bijvoorbeeld iDeal-betalingen in webshops sneller worden uitgevoerd. Volgens de bank zijn er minder stappen in het betaalproces.

Bij betalingen van bijvoorbeeld een online order komen klanten van Rabobank in een nieuwe internetbankierenomgeving terecht. In de omgeving staat een kleurcode voor de betaalopdracht die met de Rabo Scanner kan worden ‘gelezen’. Op het scherm van de scanner verschijnt vervolgens het te betalen bedrag en het bankrekeningnummer van de externe partij. Na het geven van het akkoord krijgt de gebruiker een ‘signeercode’ te zien die hij kan invoeren in de openstaande internetbankierenomgeving op zijn computer, tablet of smartphone.

Uitrol
De Rabo Scanner is een vervanger van de tienjarige Random Reader. Beide apparaten blijven nu nog naast elkaar bestaan terwijl de uitrol van de scanner plaatsvindt. Eind 2015 moeten alle 5,4 miljoen Random Readers in Nederland zijn vervangen.

Mobiel iDeal
De Rabo Scanner geldt voor betalen via zowel de desktop als mobiele apparaten. Daar hoort ook betalen met iDeal bij. De tool bestaat naast het afrekenen van online orders met ‘mobiel iDeal’, dat niet in de browser, maar binnen de app van Rabobank gebeurt. ‘Als u de Rabo Bankieren App heeft geïnstalleerd en geregistreerd op uw smartphone of tablet, wordt u automatisch doorgeleid. U kunt vervolgens via de app uw betaling afronden zoals u dat gewend bent’, meldde Rabobank vorig jaar bij de lancering van mobiel iDeal. Een Rabo Scanner is hiervoor niet nodig.