Twinkle | Digital Commerce

Insectenshop Delibugs mikt op Europese uitbreiding

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

De Nederlandse online insectenwinkel Delibugs wil uitbreiden in Europa. Moederbedrijf Insect Europe is een crowdfunding actie gestart om zijn eetbare insectenproducten voor mensen én honden aan de Europese man te brengen.

Insect Europe exploiteert naast Delibugs, waarop eetbare insecten voor mensen worden verkocht, ook het merk Bugsforpets. In de shop Fittedieren.nl -niet van Insect Europe- staan hondenbrokken met insecten van dit merk te koop.

Insectenverkoop niet toegestaan
Voor de uitbreiding van de online shop en het hondenhuismerk wordt nu gemikt op Europa, waar insecten nog niet goedgekeurd zijn als voedingsmiddel voor mensen, aldus NU.nl. In Nederland is alleen het eten van gevriesdroogde insecten toegestaan. België is het enige Europese land waar de beestjes sinds kort ook in andere vormen mogen worden verkocht en gegeten mogen worden. Insect Europe hoopt op termijn naast de verkoop in de webshop ook zijn producten aan bijvoorbeeld supermarkten te kunnen slijten.

Twee ton ophalen
In de crowdfundingbeschrijving staat dat de insectenstartup twee ton wil ophalen met zijn actie. In de lente van 2015 moet het opschalen van het bedrijf zijn afgerond, met een omzet van 400 duizend euro voor het eerste jaar na de uitbreiding.