Twinkle | Digital Commerce

‘Groeiversnelling voor e-commerce in West-Europa’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:10

De e-commerce bestedingen in West-Europa komen dit jaar uit op 204,7 miljard euro, verwacht Ecommerce Europe. Dat is 15 procent meer dan vorig jaar. De belangenkoepel gaat uit van een groeiversnelling.

De prognoses van Ecommerce Europe zijn gebaseerd op cijfers van nationale belangenverenigingen en GfK. Volgens de koepel ontwikkelt de West-Europese e-commerce zich ‘extreem goed’. De groeiprognoses voor dit jaar ligt, met ruim 15 procent, hoger dan de 12 procent die afgelopen jaar werd genoteerd voor de Benelux, Frankrijk, Groot-Brittannië en Ierland.

95 miljoen online kopers
Volgens Ecommerce Europe kochten in totaal meer dan 95 miljoen mensen uit de genoemde landen een product of dienst online vorig jaar. Gemiddeld besteedden ze 1.867 euro op internet in 2013, veel meer dan webshoppers in andere delen van Europa deden.

Britten voorop
Groot-Brittannië is met afstand de grootste West-Europese e-commerce markt. Dit jaar zullen de Britten samen voor 127,4 miljard euro online kopen, verwacht Ecommerce Europe. Dat is ruim 20 miljoen euro meer dan vorig jaar, ofwel een groei van 19 procent.

Nederland: 11,5 miljard euro
De UK vertegenwoordigt dit jaar 62 procent van de West-Europese e-commerce markt. Ecommerce Europe verwacht dat de online bestedingen in Frankrijk en Nederland respectievelijk op 57,5 miljard en 11,5 miljard euro zullen uitkomen. Met 5,2 miljard euro blijft Ierland België (4 miljard) naar verwachting voor.