Twinkle | Digital Commerce

Failliet Qoony onderzoekt mogelijkheden voor doorstart

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:29

De multishop voor jonge gezinnen Qoony is failliet verklaard. Door onder andere financiële tegenvallers en teruggeschroefde leverancierskredieten moest begin september de stekker uit de webshopactiviteiten.

Mede-oprichter Johan Smits zegt in een gesprek met Twinkle de afgelopen periode met veel investeerders om de tafel te hebben gezeten om de groei van Qoony verder te kunnen financieren. ‘We konden helaas niet tijdig nieuw groeikapitaal aantrekken ’, zegt Smits. ‘We waren met een strategische partij in gesprek om de volgende stap te zetten met Qoony, maar op het laatste moment ging de transactie niet door.’

Stabiel platform
'Aan de online strategie en de marketing heeft het niet gelegen', geeft Smits aan. ‘We hebben in een krappe tweeënhalf jaar een explosieve groei doorgemaakt met een omzet van 2,8 miljoen euro in 2013. We hadden een stabiel platform, mooie conversieratio’s en een klantenstroom die zich goed ontwikkelde.'

Klanten op de hoogte
Smits benadrukt dat het faillissement voortkomt uit liquiditeitsproblemen. ‘Als je mij eind augustus had gebeld, toen de deal zo goed als rond was, dan had ik je gezegd dat het goed met ons ging.’ Qoony heeft inmiddels zijn bestaande klanten en leveranciers op de hoogte gesteld van de situatie.

Doorstart
De directie van Qoony is al door ‘verschillende partijen’ benaderd voor een eventuele doorstart van het bedrijf. Over de vorm hiervan kan Smits niets zeggen: ‘Er wordt op dit moment gekeken naar de diverse mogelijkheden.’ Als curator is Marcel Groen van GCM Advocaten in Almere aangesteld.

Nichewebshops en Experience Center
Qoony, het merk achter vijfentwintig nichewebshop als Loopfietsstore, Speelhuisstore en Poppenwagenstore, fuseerde vorig jaar met De Geboortewinkel, een online specialist op het gebied van babyartikelen. Naast de webshops heeft Qoony een 1700 vierkante meter groot Experience Center met buitenruimte in Nijkerk.

Lees ook:
- Qoony.com: van proef tot multishop (4-11-2013)