Twinkle | Digital Commerce

De Bijenkorf komt met bezorgabonnement

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:24

De Bijenkorf biedt klanten sinds gisterenavond een jaarabonnement voor het gratis verzenden van bestellingen. Voor het eenmalige bedrag van 9,95 euro kunnen consumenten met ShippingPlus hun orders een jaar lang gratis thuis laten bezorgen.

‘ShippingPlus is gisterenavond van start gegaan’, bevestigt een woordvoerster van De Bijenkorf aan Twinkle. ‘Voor het vaste bedrag worden de artikelen een jaar lang gratis bij klanten in Nederland en België thuisbezorgd. De dienst geldt ook voor bezorgen bij Kiala-punten, afhalen in de fysieke winkels was al gratis.’

Gekoppeld aan account
Consumenten kunnen het ShippingPlus-abonnement meenemen in hun digitale winkelmand, waarna de verzendkosten een jaar lang van de factuur voor elke order worden gehaald. Voorwaarde is wel dat de klant een eigen De Bijenkorf-account heeft, omdat het abonnement hieraan gekoppeld wordt.

Grote groep loyale klanten
'De Bijenkorf heeft als doel om premium service te leveren, zowel in zijn filialen als op deBijenkorf.nl', laat de keten in een officieel statement weten. 'De introductie van ShippingPlus, een jaar lang onbeperkt gratis verzending van alle bestellingen met een abonnement van 9,95, is een initiatief dat hieraan bijdraagt. DeBijenkorf.nl kent een grote groep loyale klanten die met hoge frequentie bestellingen plaatsen. ShippingPlus draagt bij aan de verbetering van de service aan hen en creëert ook verdere loyaliteit.'

Amazon Prime
De dienst lijkt sterk op Amazon Prime, waarbij consumenten hun orders tegen een vaste prijs van 99 dollar per jaar onbeperkt thuis kunnen laten leveren. Aan Prime is onder andere een tweedaagse gratis bezorgservice en een zondagbezorgingsdienst gekoppeld. Amazon verhoogde begin dit jaar de prijzen voor zijn abonnement met 20 euro in de VS. In Groot-Brittannië en Duitsland stegen de prijzen nog sterker.