Twinkle | Digital Commerce

Aanhoudende betaalproblemen door storing MultiSafePay

2017-05-27
180101
  • 1:06

Klanten van MultiSafePay kampten vandaag (donderdag) met de gevolgen van een storing bij de psp. Die werd vroeg in de nacht voor het eerst geconstateerd. De storing van de DNS-server is rond het middaguur verholpen, maar voor veel webwinkeliers heeft de hinder langer geduurd.

Door de storing bij MultiSafePay kwamen webshoppers in de checkout voor een dichte deur te staan. De site van de payment service provider (psp) zelf was lange tijd ook niet bereikbaar.

'Flushen'
MultiSafePay meldde even na het middaguur dat de storing was opgelost. Uit het bericht: 'Door de werking van DNS systemen kan het enige tijd duren voor alle betaalpagina’s bereikbaar zijn. Een groot deel van onze klanten kan weer betalingen ontvangen. Als u nog steeds problemen ondervindt met de bereikbaarheid van uw betaalpagina’s, adviseren wij u om de DNS-cache te "flushen". Uw systeemadministrator of hostingprovider kan u hierbij assisteren.'

Veel webwinkeliers lieten vanmiddag op Twitter weten dat ze nog geen betalingen binnenkregen, maar inmiddels lijkt alles weer als vanouds te draaien. MultiSafePay excuseert zich voor het ongemak.

Storingen bij banken
In het verleden waren het vooral storingen bij banken die ervoor zorgen dat de dominante online betaalmethode iDeal niet beschikbaar was.