Twinkle | Digital Commerce

Zara-zuster Lefties opent webshop

2017-05-27
180101
  • 0:53

Modeketen Lefties lanceert een webshop voor Russische, Spaanse en Portugese klanten. Het zusterbedrijf van Zara zet hiermee de eerste stappen om internationaal te kunnen concurreren met budgetketens H&M en Primark.

Lefties werd ooit door moederbedrijf Inditex opgericht om de overvoorraden van Zara te verkopen, zo meldt FashionUnited. De keten heeft nu echter een eigen fashionformule en heeft het imago van een outlet van zich af geschud. Lefties is momenteel in Spanje en Portugal aanwezig met in totaal honderd fysieke winkels. Rusland heeft drie vestigingen.

Eigen denimlijn
De webshop zou op 22 augustus gelanceerd worden, maar het winkelmandje ontbreekt vandaag nog steeds op de site. Naast een collectie voor dames, heren en kinderen heeft Lefties een eigen denimlijn, sportswear-collectie en schoenenlijn. Het modebedrijf hanteert ongeveer dezelfde kledingprijzen als concurrenten Primark en H&M. Zuster Zara staat daar een prijssegment boven en heeft wereldwijd 27 dedicated webshops tot zijn beschikking. Nederlandse klanten kunnen al sinds 2010 bij Zara online bestellen.