Twinkle | Digital Commerce

Uber bezorgt nu ook boodschappen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:21

Uber heeft weer iets nieuws: Corner Store. Inwoners van teststad Washington D.C. kunnen via de bekende taxi-applicatie onder andere wasmiddel, Dorito’s, condooms, Kit Kat en Pampers bestellen en voor laten rijden.


Bij de start van de proef zijn ongeveer honderd verschillende producten te koop via de Uber-app. Bestellers worden geacht buiten te gaan staan om de chauffeur op te wachten, die doorgaans binnen enkele minuten arriveert. Na bevestiging van de order worden de boodschappen overhandigd en via het account van de Uber-gebruiker in rekening gebracht, zonder additionele bezorgkosten.

Tijdelijk
Uber roept gebruikers op om producten te noemen die ze graag toegevoegd zouden zien aan Corner Store. 'This limited-time-only experiment will run for a few weeks – but the more you love it, the more likely it will last', laat het bedrijf verder weten.

IJsjes
Uber, waarin Google Ventures fors investeerde, flirt al langer met bezorgdiensten naast het personenvervoer. Het bedrijf bezorgde in verschillende grote steden al ijsjes op afroep, een promoactie die ook in onze hoofdstad gepland stond maar die werd afgelast uit respect met de nabestaanden van de vliegramp in de Oekraïne.

UberRush
Afgelopen weekend bezorgde Uber in New York picknickmanden met chips en andere lekkernijen in samenwerking met Lay’s. Dat gebeurde onder de vlag van UberRusch, een experimtentele koeriersdienst die afgelopen april werd geïntroduceerd op Manhattan. Zogenoemde ‘messengers’ brengen producten daar per fiets of benenwagen van A naar B.

Lees ook: