Twinkle | Digital Commerce

Target: 10 dollar korting bij afhalen in de winkel

2017-11-11
261232
  • 1:05

Target verstrekte onlangs een curieus voordeel aan webshoppers die producten kwamen afhalen bij een van zijn winkels; bij besteding van minimaal 40 dollar kregen ze 10 dollar korting. Online retailers met winkels zouden 'afhaalkorting’ best eens meer kunnen gaan inzetten als incentive.

Store pickup is standaard gratis bij Target, maar in de week tot en met zaterdag 2 augustus verstrekte de keten een douceurtje van 10 dollar aan afhalende webshoppers. Gratis bezorging is daarentegen aan voorwaarden verbonden; er geldt een besteldrempel van 50 dollar en lang niet alle producten komt ervoor in aanmerking.  

Bopis
Door webshoppers naar de winkel te laten komen, sparen retailers logistieke kosten uit en bovendien bestaat de kans dat afhalers eenmaal op de vloer extra aankopen doen. Retaildeskundige Lee Peterson verwacht dat korting voor click & collect een belangrijke incentive zal worden, zegt hij tegen RetailWire, terwijl het belang van free shipping afneemt. Hij ziet überhaupt nog veel potentie in wat hij aanduidt met de afkorting Bopis (buy online, pickup in-store). Om daar succesvol mee te zijn zullen winkels volgens hem wel moeten evolueren tot fulfilmentcentra.

Lees ook: Target lanceert app met productherkenning (22 juli 2014)